Pohjois-Kymen Sotilaspoikien Perinnekilta ry Kouvola 
Sotilaspoikien Perinnekillan<br />perustamisen vuosipäivä Sotilaspoikien Perinnekillan
perustamisen vuosipäivä
Torstai 19.05.2022
GoTop

Laulajat ja soittajat


Sotilaspoikakuoron vahvuus on 34 laulajaa ja orkesterin 9 soittajaa.

Pääosa kuoron ja orkesterin jäsenistä on entisiä sotilaspoikia, ja ikää luonnollisesti on kertynyt. Jäsenistön keski-ikä on n. 74 vuotta. Mutta laululliset ja soitannolliset valmiudet ovat tallella. Kokemuksesta ja taidoista kertoo sekin, että mukana on kolme kanttoria ja seitsemän director musices tai director cantus arvonimen saanutta laulajaa tai soittajaa. Kuoron ohjelmistossa on omien jäsenten sävellyksiä ja sovituksetkin hoituvat omasta takaa.

pekka
Pekka Suomalainen

Kuoron johtajana sen alusta lähiten vuoteen 2009 toimi Pekka Suomalainen

Pekka Suomalainen (-31), dir mus, on toiminut kuoron johtajana sen perustamisesta lähtien. Hän on opiskellut kuoron johtamista Klemetti-opistossa 1950-luvulla ja toiminut monien kuorojen johtajana Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa: Kouvolan mieskuoro (63-78), Kymenlaakson pelimannikuoro, Rajamäen mieslaulajat ja Rajamäen kirkkokuoro.

Pekka Suomalainen on toiminut opettajana peruskoulussa (54-67), toiminut Rajamäen kirkon kanttorina oto (59-62), ammattikoulun yleisaineiden opettajana (67-83) ja apulaisrehtorina (83-90). Pekka Suomalainen kuoli kesäkuussa 2012.

Kuoron johtaja on nykyisin (2014) Pekka Ainali, joka on Kouvolan evlut-seurakunnan kanttori. Teuvo Ahola dir.cant, johti vuodesta 2009 killan kuoroa. Teuvo Ahola kuoli huhtikuussa 2012.

Orkesterin johtaja Arvo Saaristo on toiminut orkesterin johtajana vuodesta 2003.

Arvo Saaristo opiskeli viulunsoittoa Yrjö Saariston, Veikko Talven, Onni Suhosen ja Mark Lubotskin johdolla. Hän työskenteli kansakoulun opettajana Ylikiimingissä, Luumäellä, Elimäellä ja Kotkassa. Konserttimestarina hän toimi Kotkan Seudun Orkesterissa (48-66), Kuopion kaupunginorkesterissa (66-72), Lahden Kaupunginorkesterissa (73-75) ja Suomen kansallisoopperan orkesterissa (75-94), missä hän myös johti viihde- ym konsertteja. Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa hän toimi soittajana (76-87).

Pianisti, säveltäjä, sovittaja Tapani Arvola dir mus, toimi yli 30 vuotta Inkeroisten Musiikkiyhdistyksen orkesterin johtajana. Hän on sotilaspoikaorkesterin pianisti ja sovittaja ja ennen Arvo Saaristoa hän toimi pitkään sotilaspoikaorkesterin johtajana. Tapani Arvola oli monipuolinen musiikin tekijä. Sotilaspoikien ohjelmistossa on hänen sävellyksiään ja suuri osa kappaleista on hänen sovituksiaan. Tapani Arvola kuoli joulukuussa 2009.

Kuoron jäsenet ja heidän aiempi ja osin nykyinen muu kuorotoimintansa.

Tenorit
Bassot
Orkesterin jäsenet ja heidän musiikkitaustansa

1. Tenorit

Aulis Helineva (-26), Järvenpään mieslaulajat; Matti Karhima (-36) Kouvolan mieskuoro; Teuvo Karhu (-43) Polyteknikkojen kuoro, Hämäläisen osakunnan laulajat, Kuusankosken Kaiku, Kouvolan mieskuoro; Sauli Laulumaa (-42) Kuusankosken mieslaulajat, Kouvolan mieskuoro; Matti Norjava (-37)Lahden mieskuoro, oopperakuoro ja kamarikuoro, Ristin kirkkokuoro; Pekka Vihervuori (-38) Merikarvian kirkkokuoro, sekakuoro ja mieslaulajat, Savonlinnan oopperakuoro, Kouvolan Laulu, Kouvolan mieskuoro.

2. Tenorit

Keijo Ala-Tommola (-31), Iitin mieskuoro; Matti Mikkola (-34) Iitin mieskuoro, kirkkokuoro ja Kamarikuoro Kupariset; Kari Sirén (-44) Kuusankosken mieslaulajat; Jouko Takalo (-41) Kouvolan mieskuoro; Erkki Tanninen (-43) Enon mieslaulajat, Kouvolan mieskuoro.

1. Bassot

Harri Heikkilä (-29) Iitin ja Haminan mieskuorot; Niilo Janhunen (-33) Kuusankosken Kaiku; Risto Rantalainen (-35) Ylioppilaskunnan laulajat, Kouvolan mieskuoro; Tapani Rautasuo (-31), dir mus, dir cant, Kuusankosken Kaiku; johtanut mm. Marttilan kirkko- ja lapsikuoroja, Kuusankosken kirkko-, lapsi-, juniori- ja nuorisokuoroja, Mäntsälän Tuomaskuoroa.

2. Bassot

Olli Alanen (-42) Kouvolan mieskuoro; Harry Heikari (-29) Kouvolan mieskuoro, Kouvolan laulu, Sonus; Martti Hyyrynen (-28), dir cant, Kuusankosken Kaiku, Kouvolan sotaveteraanikuoro (joht), Karjalakuoro; Risto Iirola (-41) Oulun laulu, Kaikukuoro, Sinfoniakuoro, Viihdelaulajat, Kouvolan mieskuoro; Risto Kuokkanen (-41) Kouvolan mieskuoro; Arvi Pöhö (-33) Kotkan laulumiehet, Kouvolan mieskuoro, Kouvolan kirkkokuoro.

Orkesteri

Pekka Jäntti (-41) viulu, klarinetti, Kotkan kaupunginorkesteri, Ruokolahden mieslaulajat: Esa Laakso (-53), harmonikka, säveltäjä, orkesterimuusikko; Arvo Saaristo (-31) viulu, Suomen Kansallisoopperan orkesterin konserttimestari; Ossi Suortti (-41), harmonikka, orkesterimuusikko; Ahti Sydänmaanlakka (-45) kitara, orkesterimuusikko; Ilkka Sydänmaanlakka (-49) harmonikka, basso, viulu, Kouvolan kaupunginorkesteri.


kuoro+uusi
Vuodesta 1993 lähtien laulua ja soittoa aidossa sotilaspoikahengessä sotiemme veteraaneja tukien, viihdyttäen ja arvostaen.Ohjelmistossa isänmaalliset ja hengelliset laulut, sota-ajan ikivihreät, mieskuorolaulut ja Lapin laulut. Kiitollisena yleisönä veteraanit, veteraanien lapset ja lapsenlapset.